Скочи на садржај
Почетна » Књиге „Срби у вихору новог свијета и Српски идентитет“ представљене у Руском дому

Књиге „Срби у вихору новог свијета и Српски идентитет“ представљене у Руском дому

Извор: РТ Балкан Фото: © M.A./ATAImages

У сукобу између глобалиста и суверениста треба промишљати куд плови српски брод, сматра социолог Мучибабић.

Књиге „Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима“ и „Српски идентитет“, односно „Српски идентитетски критеријуми у процесу глобализације“, представљени су данас у Руском дому.

Члан Сената РС и социолог Милимир Мучибабић је истакао да књига није кључ за решење свих проблема српског народа, већ даје могућност да се размишља шта је императив времена.

Према његовим речима, идентитет је смртни непријатељ глобализма, а „у сукобу између глобалиста и суверениста треба промишљати куд плови српски брод и шта је нама чинити“.

Зборник „Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима“ доноси научне радове Мучибабића, Александра Раковића, патријарха Порфирија, Слободана Антонића, Небојше Вуковића и других, а објавило га је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Београда.

„Српски идентитетски критеријуми у процесу глобализације“ је скуп радова са округлог стола одржаног 2018. у Вуковој задужбини, где су учествовали Мучибабић, Антонић, Матија Бећковић, Љубодраг Димић, Мило Ломпар и други.