Скочи на садржај
Почетна » ПРЕДСТАВЉЕН ЗБОРНИК „СРПСКИ ИДЕНТИТЕТ“

ПРЕДСТАВЉЕН ЗБОРНИК „СРПСКИ ИДЕНТИТЕТ“

БЕОГРАД, 21. ОКТОБРА /СРНА/ – На Међународном сајму књига у Београду данас је представљена књига „Српски идентитет“, у издању београдског Српског просвјетног и културног друштво /СПКД/ „Просвета“, која говори о културном и националном идентитету Срба, који је угрожен у вријеме глобализма.

Предсједник Управног одбора „Просвете“ Милимир Мучибабић навео је ђело обухвата научне радове најеминентнијих аутора о културном и националном идентитету Срба, који је угрожен у вријеме глобализма.

„У свету данас нема ниједног места у којем се о идентитету не говори из пуних уста зато што је угрожен пред најездом империјалистичке парадигме света, где мали народи немају право ни на име и презиме, а сами тим ни на идентитет“, рекао је Мучибабић.

Он је навео и да је историја Срба истовремено и историја борбе за културним и националним идентитетом.

Мучибабић је напоменуо и да је глобализам идеологија која се жели представити као космополитска, а у ствари је ново поробљавање.

Према његовим ријечима, СПКД „Просвета“ је због низа историјских дешавања опредијељена да се према српском идентитетском питању односи у цјелини, без обзира из којих српских земаља долази.

Извор: СРНА