Скочи на садржај
Почетна » Промоција књиге „Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима“

Промоција књиге „Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима“

Извор: PRESS CENTAR

„Просвјета“ Београд уз подршку Представништва Републике Српске у Србији одржала је промоцију књиге

СРЕДА, 24. мај 2023. године у 11 часова, Пресс центар УНС-а (Кнез Михаилова бр. 6/ИИИ, Београд)

У среду 24. маја 2023. године, у 11.00 часова, у Пресс центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова 6/3, Београд), одржана је промоција књиге „Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима“, у издању „Просвјете“ Београд.

На промоцији су говорили: проф. др Милимир Мучибабић, социолог и члан Сената Републике Српске, проф. др Слободан Антонић, проф. др Александар Раковић, док ће у име Представништва Републике Српске у Србији учеснике поздравити шеф Представништва Млађен Цицовић.

Како организатори наводе, учесници промоције покушали су да одговоре на бројна питања: „Куда даље и како ће се успоставити свет будућности, сада када пролазимо кроз глобалну трансформацију – радикалну прерасподелу моћи, те темељну промену геополитичких односа, када Америка по сваку цену жели да задржи монопол, а Русија отворено показује свијету да је време монополарности заувек прошло? Које су последице свега овога на српску нацију? Да ли ће евентуални излазак Руса на Дунав ослабити притисак на нашу нацију? Може ли 21. век бити век наших интеграција и спајања, премоштавање свих наметнутих подела? Треба веровати да брозовско-бандитеровске границе нису Свето писмо и као такве немају печат вечности. Кључно питање је: како изнова остварити духовно и политичко јединство у новим, од стране НАТО-а и Америке наметнутим границама“.

Промоцију књиге „Срби у вихору новог свијета: Србија и Српска пред изазовима“ организује „Просвјета“ Београд уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.